mathellas mathellas mathellas mathellas mathellas mathellas mathellas mathellas mathellas mathellas

Οι αεραγωγοί MatHellas έχουν τα κατάλληλα χαρακτηριστικά, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε έργου. Η διάμετρος, η ποιότητα του πανιού, το μήκος των τμημάτων, ο τρόπος σύνδεσης μεταξύ τους, καθώς και ο τρόπος στήριξης του αεραγωγού προσαρμόζονται ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε υπόγειας επιχείρησης.

Οι προδιαγραφές MatHellas είναι σύμφωνες με όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των υπογείων έργων.


Κατάλληλη Διάμετρος
mathellasΗ διάμετρος του αεραγωγού μπορεί να είναι από Φ200-3500mm ή άλλη, ανάλογα με τις απαιτήσεις.
Η διάμετρος του αεραγωγού καθώς και η ισχύς του ανεμιστήρα που χρησιμοποιούνται είναι ανάλογες των απαιτήσεων σε αέρα της σήραγγας.
Οι απαιτήσεις σε αέρα της σήραγγας εξαρτώνται από παράγοντες όπως η διατομή της στοάς, το μήκος της σήραγγας, το είδος και το βάρος των εκρηκτικών που ενδεχομένως χρησιμοποιούνται, το πλήθος των εργαζομένων και το είδος του μηχανολογικού εξοπλισμού που συνυπάρχουν εντός της στοάς.

Μήκος Τμημάτων
mathellasΟ αεραγωγός πρέπει να αποτελείται από επιμέρους τμήματα κατά μήκος, κυρίως για πρακτικούς λόγους. Έτσι γίνεται πιο εύκολη η αρχική τοποθέτηση καθώς επίσης και η αντικατάσταση σε περίπτωση τραυματισμού κάποιου τμήματος.
Το μήκος του κάθε τμήματος μπορεί να είναι 15m, 20m, 25m, 50m, 100m έως 200m ή άλλο, ανάλογα με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του έργου.

Κατάλληλο Πανί
Το πανί που χρησιμοποιείται είναι εξειδικευμένο για αεραγωγούς με πιστοποίηση ποιότητας ΑΤΕΧ σύμφωνα με διεθνή standards. Έχει ως βάση ειδική πλέξη ινών πολυεστέρα, η οποία προσφέρει την αυξημένη αντοχή και επικάλυψη PVC (πολυβινυλοχλωρίδιο).
Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι δεν σχίζεται ακόμη και αν εκτεθεί στις πιο αυξημένες εντάσεις αέρα. Και σε περίπτωση που τραυματιστεί από κάποιο εξωτερικό αίτιο, το σχίσιμο δεν επεκτείνεται κατά μήκος του αεραγωγού.
Επιπλέον είναι ελαφρύ, δεν καίγεται, δεν δημιουργεί ηλεκτροστατικό ηλεκτρισμό και δεν είναι τοξικό.
Ττοποθετείται εύκολα και επιπλέον προσφέρει σιγουριά όσον αφορά στην αντοχή του. Τα λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα.

 

Σύστημα Σύνδεσης Τμημάτων
Η ένωση των τμημάτων κατά μήκος του αεραγωγού γίνεται με τρόπο ασφαλή και χωρίς να υπάρχουν απώλειες αέρα. Η σύνδεση μπορεί να γίνει με φερμουάρ ή velcro ή στεφάνια. Χρησιμοποιούνται ειδικοί συνδετήρες για την ένωση των στεφανιών.
Για την πιο ιδανική σύνδεση πρέπει να τοποθετείται ένας συνδετήρας κάθε 60cm στη περίμετρο του στεφανιού, για παράδειγμα για διάμετρο Φ600-900mm πρέπει να χρησιμοποιηθούν 3 συνδετήρες, για Φ1000-1300mm πρέπει να χρησιμοποιηθούν 4 συνδετήρες, για Φ1600-1800mm πρέπει να χρησιμοποιηθούν 6-7 συνδετήρες.

 

Σύστημα Στήριξης
Η στήριξη του αεραγωγού γίνεται με ειδικών προδιαγραφών γάντζους από ατσάλι, οι οποίοι προσαρμόζονται εύκολα σε συρματόσχοινο στην οροφή της στοάς.
Οι γάντζοι στήριξης τοποθετούνται σε κοντινά διαστήματα, 40–70cm ανάλογα με τη διάμετρο του αεραγωγού, για την καλύτερη και πιο ασφαλή στήριξή του.